Project In A Nutshell

Sector: Marketing and Media
Size: 4,993 sq ft
Location: Bradford On Avon

The Vision

Team Eleven had a very clear vision for their new office space, to build a workplace that would inspire creative ideas. Interaction worked with Team Eleven to bring this vision to life and create ‘The Bank of Brilliant Ideas’ following their purchase of an old bank and listed building in Bradford on Avon.

It was important throughout the design and build process to consider the Georgian style architecture and understand the rich history the building held, and importantly to complement this whilst bringing in the creativity they wanted. This juxtaposition of time periods respects the buildings story and points to its future as a creative agency. Playfully working modern creative design into the Georgian elegance of the buildings interiors has created a truly inspiring workplace with Team Eleven at the heart of it.

Beautiful blue felt armchair with patterned cushion and bronze side table
High bench with blue leather topped stool and overhead hanging lights
High bench with Brown leather topped stool with natural light

The Result

The building interior was transformed from an empty shell into a unique office space perfectly complementing the Team Eleven culture. Taking influence from the Georgian style interiors the space was cleverly divided into different working areas using carpet inserts, centrally positioned furniture and feature colour blocks which cut through the wall’s woodwork and joinery. At the heart of the building sits a reinstated Art Deco style staircase allowing the space to flow around a central point and function as a modern and collaborative workplace. Something very important to Team Eleven during the initial design phase.

Throughout the design and fit out process the Interaction team worked in full collaboration with the client, contractors and suppliers to overcome the issues you may expect when working on a listed building. Raised access floors combated the original floor damage from damp and cleverly reusing original features, such as the bank vault, allowed the buildings character to be preserved.

The end result is nothing short of a masterpiece, merging old and new to create a truly unique place to work.

Cool central wooden staircase with bronze bannisters
Stylish hanging grey lighting with green hanging plants over a kitchen table
Two blue felt sofas with colourful cushions and a central glass coffee table

The Key Features

○ Soft furnishings dotted throughout the space, blurring the lines between office and home
○ Original bank vault reused as a freak show themed meeting room
○ A central Art Deco influenced staircase
○ Classic artwork throughout the workspace but with a modern twist to again play on the theme of history and future

More Case Studies

View all Case Studies >