Immersive Labs

Size: 16,000 sq ft

Sector: Cyber Security

ClientImmersive Labs

Location: Bristol

Time on site:  11 weeks

Type: CAT B

 

<Back to case studies

The Vision

The Vision

When Immersive Labs received £75,00,000 Series C investment it became apparent their current home in a co-working space couldn't house their ambitions - one of which was to increase headcount from a team of 40 to a team of 500 over 3 years.

Their strategy was to put in place a satellite structure, with remote workers using a flagship headquarters as a destination for collaboration, innovation and client meetings. The hub they envisioned had to be compelling, characterful and cool - in short, they wanted to attract the brightest minds in Bristol by offering the best employee experience.

With that brief in mind the process was always going to be laser-focussed on the quality of design and the impact of that design on employees and clients alike. With a delivery deadline of 11 weeks we also knew we would have to deliver Perfection at Pace to bring this project to life.

 

The Immersive Playground

The Immersive Playground

We proposed a design based around the idea of an Immersive Playground - a sensory experience which incorporated Immersive's principles of Inclusivity, Agility and Drive.

The building is uniquely curved - an aesthetic that makes for some tricky design decisions, but pays off in creating a unique look, amplified by a vast amount of bespoke curved joinery, running from desks to booths to planters in a single flowing expanse of wood.

Arrival Zone

Arrival Zone

The Arrival Zone is designed to be a feast for the eyes. Subtle branding ensures the experience remains focussed on the internal culture of Immersive, rather than reflecting the external brand identity. A wall of preserved foliage provides an Instagrammable backdrop for every Immersive Legend and a large media wall provides a striking composite of imagery and video. A concierge bar and flexible lounge furniture mean this space is multifunctional, designed for use as an informal reception space or an area to gather the company together for town halls.

 

The Workzone

The Workzone

The Workzone is a touch-themed central working area, located adjacent to the Arrival Zone, creating a sense of openness through both spaces. Space and walkways are designed to be fluid and allow people to ride a scooter from space to space - embodying a sense of touch and fun. Sweet machines are scattered throughout, ensuring no-one is ever far from a quick energy boost (although the scooters ensure no time or calories are wasted getting from one end of the office to the other). Exposed flooring means the scooters have a smooth ride, with a looping path around the floor making the space feel even bigger than it is. Meeting rooms are centred in the middle of the floorplan, meaning the entire floor benefits from maximum natural light.

 

The Headspace

The Headspace

The Headspace. Entry through a subtle archway delineates a more serene environment made of multiple work settings such as, a large working bench, a high bench which melds into a banquette seat, individual quiet rooms, a wellness room, a soundproof podcast room and a gym/yoga studio.

 

The Generator

The Generator

The Generator is a collaboration and meeting area - a place to hear ideas and communicate freely.  Enclosed rooms at the center of the space create walkways along all four sides. Within these walkways sit booths, banquette seats and an auditorium/townhall.

 

The Hive

The Hive

The Hive is all about taste - an eating and social area, with a top-of-the-range kitchen designed both to accommodate visits from top chefs and to bring out the best in in-house dining. Along the perimeter sit a variety of settings including soft lounges, banquette seats and 1-2-1 booths. Mobile tables can be reconfigured to create collaborative meeting spaces or form a single large communal table. An enclosed games room houses arcade machines, board games and games consoles.

Immersive Labs challenged Interaction to design and build a workspace that matched their ambition, energy and commitment to their people.

We think we delivered in every sense.

Key Design Features

  • Exposed flooring creates a dedicated scooter pathway
  • Soft curves throughout, avoiding harsh edges
  • Fluid design encourages movement
  • An abundance of natural light
  • Rooms named after famous Formula 1 circuits
  • Meeting rooms in the centre of the space creates walkways and flow
  • Meeting rooms with glazed fronts allow for natural light
  • Preserved foliage wall
  • Bespoke joinery throughout

See more