Xledger

Type: CAT B Fit-out

Size: 13,216 sq ft

Sector: Cloud Accounting

Location: Bristol

 

<Back to case studies

The Vision

The Vision

Xledger is a people-focused business and needed an office that could accommodate a variety of working styles, from developers and programmers through to training and consultancy to high-performing salespeople.

Community was also high on the agenda, with the space designated as a “destination” hub which could bring together Xledger employees from all over the world.

Xledger were clear on the need for a space which bought people together and delivered a compelling experience from the minute visitors walk in the door.

In a company where “most meetings are conversations”, it was vital we built a variety of spaces to facilitate the sharing of ideas and foster their family-style culture.

The Action

The Action

We quickly understood that what Xledger needed was a flexible multi-use space which centred around a vibrant communal area.

We designed a space which used subtle biophilia to divide areas, creating an open-plan feel with the benefits of delineated working spaces (fun fact: the 128 plants in the office exactly balance Xledger’s CO2 emissions).

A central town-hall hub provides an area for company meetings, informal catch-ups and marathon Xbox tournaments, backing on to a social area which provides further breakout areas and a shuffleboard table, harking back to Xledger’s Norwegian roots.

Scandinavian accents are highlighted throughout by the plentiful use of natural materials and light wood tones. Bristol is also represented through bespoke wall art, complementing the bold original print designs adorning the town hall hub.

A rooftop putting green opens out onto an outside bar and all-weather television; a perfect venue for incubating creative ideas or solidifying company culture over a big-screen game.

Deep focus rooms named after legendary Bristol nightclubs provide soundproofed space for individuals to block out any distractions (such as the nearby wellness room complete with Peloton bikes) while a large glass fronted training room offers ample space for Xledger to train and onboard their clients.

The Result

The Result

A quick turnaround, completing a 10-week fit-out in six weeks to deliver Xledger’s destination office, which will play a vital role in attracting talent. Their multi-use space caters to the differing needs of teams from a large training room for onboarding clients to deep focus rooms for escaping distractions, and vibrant communal areas for socialising.

Key Design Features

  • Central town hall hub
  • Large flexible training room
  • Touch-free, app-driven coffee point
  • Rooftop putting green and bar
  • 128 hanging plants balancing CO2 emission
  • Wellness room with Peloton cycles
  • Isolated individual working rooms