Freeborne Media and Wild Space Productions

Sector: Media
Size: 7,500 sq ft
Location: Bristol

 

<Back to case studies

The Vision

The Vision


Freeborne Media and Wild Space Productions looked to create a new workspace hub in Bristol that would house their production teams and instil a progressive and collaborative working culture. With a vision for a creative, sustainable and unique space they immediately turned to Interaction to carry out the design and fit-out of their brand-new central Bristol office space.

Health and wellbeing were at the forefront of their brief, and sustainable furniture and accessories was a must. With this in mind Interaction created a green space, merging stylish furnishings with natural finishes throughout the new Freeborne Media and Wild Space Productions hub.

The Result

The Result


Working with a blank canvas the empty space was crafted to the needs and aspirations of the Freeborne Media and Wild Space Productions team. The variety of working environments within the new office space achieved their goal of inspiring a more integrated and ‘as one’ team culture. Breakout spaces, quiet booths, meeting rooms, height adjustable desks, open office space, informal meeting spaces and kitchen areas allow staff to choose a setting that fits with their agenda and/or mood, maximising productivity and staff happiness.

Biophilia and natural light play a central role in the design of the project. Planting was placed in abundance throughout the space, such as hanging baskets and plant pots, to create a sense of calm and comfort. This coupled with large windows around the perimeter of the office space brings the outdoors in, reducing stress levels and improving wellbeing.

The final result is a slick, modern, natural and inspirational hub perfectly embodying the progressive and creative culture embedded in the Freeborne and Wild Space team. Whilst bespoke and unique to the project the fit-out remains efficient and functional, a perfect combination for a successful workplace.

Key Design Features

  • Large living wall entrance embedded with company branding
  • Mezzanine floor housing extra office space
  • Manhattan style glazing partitioning for natural space divides
  • Biophilia throughout the space creating a green working environment
  • Every desk is height adjustable, promoting a healthier way of working

 

Want to see more?

Check out our 360 degree walk through of the space