Burges Salmon

View all Case Studies >

Sector: Solicitors | Size: 23,800 sqft | Location: Bristol

Burges Salmon had a very specific brief. It wanted to expand its headquarters with a fit-out that would underpin the firm’s collaborative work culture and articulate its position as ‘the elite firm outside London’.

One of the UK’s most highly regarded law firms, Burges Salmon needed to accommodate its ongoing growth by taking up additional space at One Glass Wharf and refurbishing certain areas of the firm’s existing office space, while staff remained in situ. 

The creation of collaborative space would be key. Burges Salmon prides itself on the open, collegial approach that staff and partners use in order to deliver clients a first-class legal service. The firm’s existing and newly acquired offices needed to reflect this work culture. 

Burges Salmon | Collaboration
Burges Salmon | Glass partition graphics
Burges Salmon | Meeting room

In addition, the workspace needed to consolidate Burges Salmon’s relationships with current clients, and nurture new contacts. Attracting and retaining top quality lawyers through an inspiring workplace with a clear corporate identity was another key objective in the project brief.

Burges Salmon | Training room
Burges Salmon | Open plan

Interaction ensured that a mixture of formal and informal open, collaborative meeting spaces would be readily available to all workers and clients. Traditional cellular offices, demanded by the private nature of some legal tasks, were provided but given a light, airy and more inclusive feel with the use of glass partitioning. A contemporary yet highly professional look to the work space was evoked through the use of bold colours and sleek graphics on glass partitions and walls. 

Burges Salmon | Glass partition
Burges Salmon | Training

With the base build design conceived by architect Sheppard Robson, Interaction implemented the fit-out scheme over an 11-week build programme. Work included the construction of glazed partitions (to create individual offices); new mechanical and electrical works; increase acoustic insulation between meeting areas; refurbished kitchen points; floor finishes, wall decorations and furniture selection.    

Burges Salmon | Corridor
Burges Salmon | Pod

Client Feedback

"Interaction recently helped deliver a new and reconfigured workspace to provide hi-specification accommodation to support our growing business at Burges Salmon.  We are delighted that we achieved delivery of the new and reconfigured spaces to the tight timescales of our restructure and graduate intake. Interaction’s ability to deliver 25,000 sqft of new workspace in occupation with minimal disruption to our partners and business function was excellent.

They were able to complete multiple area refurbishments across different wings with minimal disruption to our day-to-day activities by arranging work and deliveries in evenings and weekends.The Interaction project team worked well with us and knew when to seek direction as well as when to act proactively. They communicated well and any changes that would impact the design, cost or timeframe were discussed and agreed in advance. 

We would be happy to work with them again.

Interaction’s project manager, Luke Bryne, was attentive and regularly on site, allowing him to be close to both the project and our in-house team.  Luke was helpful in identifying alternative solutions when unforeseen problems were identified. 

Their site manager, Tom Dowling, always had a smile and was positive in every stage of the project.  He went above and beyond his duties to keep the project moving and his enthusiasm was motivational to all the site staff. We are delighted with the quality of the installation and the end result.  We would be happy to work with them again."

Eddie Twemlow, Head of Operations, Burges Salmon

More Case Studies

View all Case Studies >