Project in a nutshell 

Sector: Consultancy 
Location: Bristol
Size: 6,500 sqft 

Environmental consulting company SLR realised they needed a radical change from their out of town, cellularised office that had little space for collaboration. Relocating to a quirky building in central Bristol paved the way for an exciting, flexible space that subtly promotes the core brand and values. A trusting relationship between SLR and Interaction throughout the process resulted in a smooth, stress-free transition and ultimately a fantastic workspace for all of the SLR Bristol employees.

Office Breakout | Staff Welbeing
Office Breakout | Staff Welbeing | Collaboration
Office Breakout | Staff Welbeing

Client feedback

"From our first meeting, the conversation was not about numbers of desks, meeting rooms and photocopiers, but rather how we at SLR work as individuals and as a team. Interaction were immediately receptive to SLR’s ‘one team’ culture and developed a design that reflected this and many other aspects of our approach to work; some we hadn't even realised were there!"

An in-depth look

When SLR contacted Interaction, their current office in Clifton, Bristol, was dysfunctional and needed a complete overhaul. Their teams were compartmentalised, the layout was fixed and lacked fluidity and their teams were not collaborating the way they needed to. The decision was made to relocate, choosing the Grade II listed central Bristol Brew House building. The Brew House provides a perfect shell to design, to allow them to have an open and flexible workspace. 

Work Place Design | Interaction
Break Out Spaces | Interaction

To create a flexible hub, meant conceiving a host of fluid spaces, such as a touchdown reception, a fully standing plan bench, booths in the tea point and a library that doubles up as a quiet work area. Ensuring there were a multitude and variety of spaces was imperative to support their new open, activity-based working approach. One of the focal points of the project is the plan bench, at the heart of the workspace, the bench is a location to gather, collaborate, plan, which also has plenty of storage and space to work effectively. The design is also sympathetic to the old Brewery building and doesn’t cover any of the wall material to allow the heritage of to shine through. 

Office Design | Interaction
An Eye For Detail | Interaction
Staff Breakout | Interaction

From the start of the project, SLR and Interaction had a trusting relationship, which remained so throughout the project. The client appreciated the transparent approach that Interaction takes, and after detailed initial meetings and budgeting, this ensured there were absolutely no hiccups in the process of delivering this great project. The client is delighted with the result and has already seen the benefits of an effective and open working environment. 

The full feedback from the client was: "Due to a change in landlord and expiry of our lease SLR had no choice but to relocate our Bristol office. After finding premises, the next challenge was to turn the echoing bare shell into a positive and welcoming work environment. From our first meeting with Gary and Danielle, the conversation was not about numbers of desks, meeting rooms and photocopiers, but rather how we at SLR work as individuals and as a team. Interaction were immediately receptive to SLR’s ‘one team’ culture and developed a design that reflected this and many other aspects of our approach to work; some we hadn’t even realised were there! The whole Interaction team were very keen to engage with all of the staff in our office to ensure everyone felt involved in the design process. Fortunately though, as Interaction understood our needs so well, these wider conversations led to very few changes and the final design closely reflects the original presentation".

"Once the detailed design process and build programme were underway, Hannah and Nathan showed their ample capacity to deal with the project and continually put us at ease during what, at the time, felt like a daunting challenge. The build revealed very few surprises, and a tight scope from the outset meant very few changes were required. Thank you Danielle, Gary, Hannah and Nathan for making what felt like a major undertaking less intimidating".

More Case Studies

View all Case Studies >