The Vision

The Vision


Every design is unique, and every brief is different, and The Diocese of Bath and Wells were no exception to this. It was clear from the beginning that The Diocese wanted to increase their amount of communal spaces and adopt a more flexible, open and adaptable way of working. However, it was also important to create a space that provoked a sense of calm with areas for religious reflection. These subtle juxtapositions are what has made this project so special.

Looking to create new ways of working The Diocese relocated from their old Deanery setting, with small dispersed working areas, to their now new home, full of light and opportunity for an amazing new workplace. Knowing the space had fantastic potential The Diocese brought Interaction on board to transform their vision into life.

The Result

The Result


The building required a complete mechanical and electrical systems overhaul, with new Mitsubishi air conditioning systems and a new external air handling unit. Once all of the groundwork was completed the space really came alive. Feature joinery pieces draw different areas together throughout the office space, creating the backbone of the calming scheme. True to their brief the space also boasts a vast variety of workstations, fulfilling their new approach to flexible ways of working.

The Diocese employees can now enjoy ad hoc meeting pods, quiet reflection areas, an open and inviting reception area, beautiful kitchen and tea point as well as multi use meeting rooms and their very own chapel. It goes without saying that their new office will be enjoyed by staff and visitors and is a true testament to the positive and amazing work they do every day for the community.

Key Features

  • Beautiful glass manifestations throughout
  • Large training and seminar room with dividing doors
  • Full wall copper plated signage, with laser cut lettering in reception
  • Bespoke interior chapel

The Vision

The Vision


Outgrowing their Bath office, the Royal Photographic Society (RPS) turned to Interaction for the design and fit out of a flexible and multifunctional HQ within Bristol’s creative quarter, The Paintworks. RPS set out with Interaction to transform the empty shell into a space that both reflected the new RPS brand but also the cultural modernisation of the charity.

With a push to increase awareness of what RPS has to offer it was important that the design captured both simplicity (for the ability of the building to quickly adapt to varying usage) and creativity (to showcase the depth of their photography history). With this in mind, Interaction were confident they could deliver a really attractive design coupled with a functional fit out.

The Result

The Result


Following a complete ground up fit out of all services, the RPS Paintworks office now provides a space for a multitude of audiences and uses. The large reception area, which leads onto an adjoining custom-built auditorium, provides the perfect event space following lectures, screenings and assessments. For photography enthusiasts, a fully bespoke gallery displays a diverse collection of exhibitions. With a simple and minimalistic design, the gallery is easily adaptable to meet the different needs of each showcase. Extending their services, the second floor is a dedicated resource centre. The large meeting room offers a great conferencing space, whilst the library of photography archives provides a quiet environment for research and education.

The natural flow of the building guides the way with a photography timeline running up the central staircase, leading finally to the RPS office space. The team now have an open, flexible and modern office to reflect their cultural shift. With quiet booths for concentration, ad hoc meeting areas for collaboration and a central tea point, the space offers options for a multitude of working environments. By focusing on the cultural vision, Interaction were able to handover a space fit for purpose but also embedded with unique design quirks and personal touches.

Key Features

  • 3X3 55” screen video wall.
  • Copper fronted reception desk that folds open to create a bar.
  • 100+ bespoke auditorium with lighting inspired by the pin hole camera.
  • Bespoke gallery with close control air conditioning and humidity system.
  • 3X3 55” screen video wall.
  • Photography timeline leading up the stairs.
  • Outdoor tiered seating and decking space for socials and events.

The Vision

The Vision


Team Eleven had a very clear vision for their new office space, to build a workplace that would inspire creative ideas. Interaction worked with Team Eleven to bring this vision to life and create ‘The Bank of Brilliant Ideas’ following their purchase of an old bank and listed building in Bradford on Avon.

It was important throughout the design and build process to consider the Georgian style architecture and understand the rich history the building held, and importantly to complement this whilst bringing in the creativity they wanted. This juxtaposition of time periods respects the buildings story and points to its future as a creative agency. Playfully working modern creative design into the Georgian elegance of the buildings interiors has created a truly inspiring workplace with Team Eleven at the heart of it.

The Result

The Result


The building interior was transformed from an empty shell into a unique office space perfectly complementing the Team Eleven culture. Taking influence from the Georgian style interiors the space was cleverly divided into different working areas using carpet inserts, centrally positioned furniture and feature colour blocks which cut through the wall’s woodwork and joinery. At the heart of the building sits a reinstated Art Deco style staircase allowing the space to flow around a central point and function as a modern and collaborative workplace. Something very important to Team Eleven during the initial design phase.

Throughout the design and fit out process the Interaction team worked in full collaboration with the client, contractors and suppliers to overcome the issues you may expect when working on a listed building. Raised access floors combated the original floor damage from damp and cleverly reusing original features, such as the bank vault, allowed the building's character to be preserved.

The end result is nothing short of a masterpiece, merging old and new to create a truly unique place to work.

Key Features

  • Soft furnishings dotted throughout the space, blurring the lines between office and home
  • Original bank vault reused as a freak show themed meeting room
  • A central Art Deco influenced staircase
  • Branded manifestations for private meeting rooms and spaces
  • Classic artwork throughout the workspace but with a modern twist to again play on the theme of history and future
The Vision

The Vision


Seeing a fantastic opportunity, Openwork sought out the help of
Interaction to create a new workplace to match their ongoing
workplace transformation. At the centre of their vision were two
key words, ‘Sustainability’ and ‘People’. So, Interaction set out to
design and create a brand-new sustainable workplace with
modern office facilities that would allow flexibility for Openwork
as they developed their ongoing strategy to agile and activitybased
working.

With a real focus for a progressive approach to training and staff
wellbeing, their new space would be one that put the people at
the heart of it. This project would act as the ‘model’ for future
Openwork office sites and would offer their staff the facilities to

The Result

The Result


Large floor plates were transformed into an open feel office
space whilst cleverly using attractive joinery and dividers to
break spaces up. Focusing on sustainability, it was
important to retain and reuse mechanical and electrical
systems where possible, whilst upgrading to allow for new
breakout spaces, a café and training facilities. LED lights
were also installed throughout and furniture was sourced
from reliable and sustainable contractors and reused where
possible. The overall look and feel is a fresh, energetic and
flexible new workspace to be enjoyed by all.

The end result is an office space to inspire people, and the
concept of the ‘Openwork Campus’ has been brought to life.
The massive 35,000sq ft space spanning over two floors
encapsulates every need the business has and wraps it all
into one incredible place to work. From an on-site gym,
wellbeing suits, canteen and internal café, to progressive
training centres for their academy and a multitude of varied
and beautiful workspaces, Openwork now have a workplace
their staff can be proud of and enjoy being a part of.

Key design features

  • Plentiful biophilia throughout creating a natural and calming feel
  • Custom designed timber screen spindles to divide open spaces
  • High benches and meeting pods for ad hoc and impromptu meetings
  • Branded manifestations for private meeting rooms and spaces
  • On brand colour scheme design