Müllers Trust

View all Case Studies >

Project In A Nutshell

Sector: Charity
Size: 3,500 sq ft
Location: Bristol

The Vision

With their rich history and desire to provide better facilities for the team and visitors, Müllers Trust looked to Interaction to help them relocate to new premises and bring their ambitions to life. The next part of their incredible story would see them relocate into one of the original buildings that George Müller had built at Ashley Down. The Lofthouse, Bristol, would become the new home for the Trust and house both office space and museum space, to help continue to spread the amazing story of George Müller.

Müllers wanted to use this opportunity to help them to attract more visitors, (some of which come from far and wide), but also allow schools to use the space to build their awareness in the local community around Bristol. The space needed to be inviting, attractive and designed for purpose.  Whilst providing a creative museum space and experience, it also needed to provide space for lectures and classes, as well as modern office facilities. Interaction set about to fulfil this vision and help to continue the George Müller legacy.

Workplace Design | Interaction
Office Design | Interaction
Office fit out | Interaction

The Result

The design of the museum gives a natural flow to the space, taking visitors on an educational experience all about the history and good works of George Müller. The Trust has thousands of original records, that are an incredible part of the history, and these are housed in a stunning piece of joinery. Two AV supported private conference areas have also allowed Müllers Trust to receive a greater number of visitors than ever before and provide a wider range of services. A mezzanine floor, housing the office space, tea point and prayer room, is set above the busyness of the museum space, cleverly utilising otherwise wasted space.

The project was delivered smoothly and efficiently thanks to great working relationships with the Trust, developers and contractors. Following in depth planning meetings the space underwent a full mechanical and electrical design and installation process, transforming it from an empty shell into a modern and purpose-built space for the Trust.

Workplace Design and Build | Interaction
Workplace Fit Out | Interaction
George Muller | Design | Interaction

The Feedback

"Interaction helped us to transform part of the orphanage that our founder George Müller opened in 1847 into a new museum, office space and meeting rooms. They were a delight to work with and we are now looking forward to welcoming people of all ages to our interactive museum telling the story of one of Bristol’s most iconic servants. We are grateful to the Interaction team for their creative and professional approach to the project and couldn't recommend them enough."

Dan Doherty, Chief Executive Officer, Müllers Trust

More Case Studies

View all Case Studies >