Diocese of Bath and Wells

View all Case Studies >

Project In A Nutshell

Sector: Charity
Size: 19,000 sq ft
Location: Wells

The Vision

Every design is unique, and every brief is different, and The Diocese of Bath and Wells were no exception to this. It was clear from the beginning that The Diocese wanted to increase their amount of communal spaces and adopt a more flexible, open and adaptable way of working. However, it was also important to create a space that provoked a sense of calm with areas for religious reflection. These subtle juxtapositions are what has made this project so special. 

Looking to create new ways of working The Diocese relocated from their old Deanery setting, with small dispersed working areas, to their now new home, full of light and opportunity for an amazing new workplace. Knowing the space had fantastic potential The Diocese brought Interaction on board to transform their vision into life. 

Natural wooden signage in an office reception area
Open feel office design with staircase going down into a kitchen tea point area
Beautiful wooden and stone wall design in open plan office space

The Result

The building required a complete mechanical and electrical systems overhaul, with new Mitsubishi air conditioning systems and a new external air handling unit. Once all of the groundwork was completed the space really came alive. Feature joinery pieces draw different areas together throughout the office space, creating the backbone of the calming scheme. True to their brief the space also boasts a vast variety of workstations, fulfilling their new approach to flexible ways of working.  

The Diocese employees can now enjoy ad hoc meeting pods, quiet reflection areas, an open and inviting reception area, beautiful kitchen and tea point as well as multi use meeting rooms and their very own chapel. It goes without saying that their new office will be enjoyed by staff and visitors and is a true testament to the positive and amazing work they do every day for the community. 

Frosted glass manifestation looking in on two people in a meeting room with natural lighting
One high bench stool with grey material and yellow daffodil in the background
Copper plater office signage and wall cover reading ''Love bade me welcome''

The Key Features

○ Beautiful glass manifestations throughout
○ Large training and seminar room with dividing doors
○ Full wall copper plated signage, with laser cut lettering in reception
○ Bespoke interior chapel

More Case Studies

View all Case Studies >