Verisk Maplecroft

View all Case Studies >

Sector: Risk Management | Size: 10,000 sq ft | Location: Bath

A clean and crisp design gave the office a corporate and sophisticated look.

As part of a major rebrand exercise, risk management consultancy Verisk Management decided to relocate from town house offices in a residential area of Bath to a 10,000 sq ft space in the heart of the city.

The growing firm needed the new offices, based over two floors of Cambridge House, Henry Street, to reflect its refreshed identity and make a good impression on visiting clients.

In addition, staff, who had each worked in separate rooms in the old office layout, wanted a modern, open plan space that would help nurture collective working. However, staff also needed the opportunity to work in privacy when tasks demanded concentration or confidentiality.

After agreeing an initial brief, Verisk Maplecroft entrusted every aspect of the project, from design through to delivery and furniture specification, to the Interaction team. 

Verisk Maplecroft | Tea point
Verisk Maplecroft | Hot desking

Interaction’s first move was to understand the exact nature of Verisk Maplecroft’s staff work requirements and create a mosaic of rooms that could accommodate these. This included creating open plan space on both floors with suspended white dividing boards that could be easily moved around to make instant meeting space, or private areas. A quiet room was set aside for concentrated work, as well as an area for conference calls, a ‘bean bag room’ for informal meetings or creative work, and a variety of different sized standard meeting rooms.

Interaction made careful use of the office’s ample natural light and inspiring views of Bath. Windows enjoying the best vistas acted as focal points in key areas, for example, in the reception area for the enjoyment of clients, and in the kitchen/tea-making point for the benefit of staff. 

Verisk Maplecroft | Branded wallpaper in a quiet room
Verisk Maplecroft | Functional partitions and writable screens

The eight-week fit out process went entirely to schedule and was handed over to a delighted client who had decided to forgo any review of the space prior to completion. A clean and crisp design gave the office a corporate and sophisticated look, while highlights of zesty lime and intricate graphic artwork leant the space personality and energy.

Careful use of space meant staff had a variety of collective work areas in which to collaborate, but could still enjoy the privacy of enclosed areas. This helped smooth the transition from their former residential style office to a more corporate space. 

Verisk Maplecroft | Making the most of the view
Verisk Maplecroft | Manifestation detail
Verisk Maplecroft | Breakout combined training and conference room

Client feedback has been hugely positive.  

"Interaction have done a great job of fitting out our new workspace. They totally transformed the space on both floors and created an inspiring environment to work in that really helps project the dynamic personality of the business.”

Dick Evry, Head of Design, Maplecroft

More Case Studies

View all Case Studies >