Sutton Specialist Risks

View all Case Studies >

Project in a nutshell

Sector: Insurance 
Size:
4,400 sq ft 
Location:
Bristol 

Attracting new talent was a priority for growing company Sutton Specialist Risks. Interaction were brought on board at an early stage to look into the way SSR utilised their workspace and therefore were able to design a floor plan with a collage of flexible and informal spaces to match the work ethos of staff. With bursts of colour and quirky wall art, this new office provides a vibrant environment for both visitors and staff.

SSR | Soft seating
SSR | Media space

Client feedback

“The environment is buzzy and energetic, and lends itself to the collective, team approach that enables us to offer service excellence.”

John Ludley, Managing Director, SSR

An in depth look

Insurance broker Sutton Specialist Risks (SSR) approached Interaction with a clear brief. The company wanted an office that would reflect its dynamic service offering and help attract, and retain, talent.

Bristol based, SSR was founded in 1989 and had in recent years moved towards providing a more complex package of value added services to clients. SSR made the decision to relocate to new premises because it wanted a base that would better, and more efficiently, support workers’ needs. 

SSR | Breakout
SSR | Working desk
SSR | Boardroom

In particular, the company needed an office that would actively boost worker collaboration, encouraging team members to work together to tackle challenges with creative solutions.

SSR brought Interaction on board at an early stage in the relocation plan. This allowed Interaction to demonstrate that SSR’s space requirement was actually 30% less than the company anticipated it needed at a new base in Bristol’s Bull Wharf. 

Interaction designed a floor plan for SSR that fully utilised 4,400 sq ft, while more effectively supporting SSR’s business needs than its previous office allowed. This was achieved by creating a collage of flexible, informal spaces to improve SSR’s team cohesion.

Interaction also sought to give the new office a vibrant, fresh look that would appeal to both new talent and the existing team.

The upshot was the creation of an attractive, modern and fit-for-purpose base for SSR that communicated the company’s service values and progressive outlook. 

SSR | High bench meeting space
SSR | Wall graphic

More Case Studies

View all Case Studies >