Sector: IT | Size: 6,000 sq ft | Location: Bristol

A space to support their professionalism and reflect their corporate image.

An independent software house specialising in the pensions sector, Procentia had outgrown its base in Bath. They needed a workspace that supported their professionalism and to communicate a strong corporate image to visiting clients.

Procentia’s office in Bath was getting tired and had an excess of storage space while, in contrast, workers had little space in which to hold formal or informal meetings. After deciding to take 6,000 sq ft at a Bristol business park, Procentia asked Interaction to come up with a fit out design that would give workers the private and collective space they needed, as well as providing a welcoming environment to clients.

Procentia | Tea point
Procentia | Workstation

Interaction’s response was to create a fluid floor plan that could flex to suit the changes in workers’ activities.  For example, a boardroom that could be neatly transformed into training rooms through the use of flexible partitions. Workers’ desks were placed within an open plan space that used flexible desktop partitions to create privacy as needed.

Informal worker collaboration areas were arranged on each of the two floors, along with an informal client meeting space based on the concept of a courtyard on the ground floor. The aim was to generate an open and airy ‘break out’ space set close to, but apart from, a more traditional meeting room. 

Interaction delivered this palette of formal/informal and private/public spaces within a five week build programme. 

Procentia | The Courtyard, soft seating
Procentia | High bench

The result was a contemporary and upbeat working environment that accommodated a number of seemingly conflicting business requirements. Interaction’s agile approach to space use enabled Procentia to benefit from the full potential of its new base in Emerson Green.

Furthermore, the scheme concept was devised by a student from the University of South Wales, during an internship with Interaction, with the support of the company’s senior designer. The project thereby provided a valuable opportunity for Interaction to mentor and support new design talent. 

Procentia | Statement rug with coffee table
Procentia | Reception

Client Feedback

"During the tender process Interaction captured very early on our requirements and were able to render a series of drawings to help us visualise their proposal. We were very impressed with the Project Manager and regular site visits helped ease any concerns. At the end of the project the finished interiors were identical to the original drawings. Job done and delivered on time.”

Paul Jones, Director, Procentia

More Case Studies

View all Case Studies >