Sector: Finance | Size: 5,000 sq ft | Location: Bath

ORX had outgrown tired offices in central Bath and needed a new, vibrant base in the city to boost workers’ wellbeing.

ORX were keen to find a suitable office in central Bath, which was a challenge given the lack of available office space in this market. On board the project from an early stage, Interaction reviewed the limited market opportunities available to ORX and succeeded in identifying a 5,000 sq ft space in Upper Borough Court that had the potential to be refurbished to a high specification. 

ORX | Open plan, flexible working
ORX | Boardroom

Key to Interaction’s design concept for ORX was a kitchen and dining area that would act as an informal meeting and socialising hub for staff. Intended to recreate the look and feel of a café, the hub used soft furnishings and other homely touches to provide staff with a welcoming and relaxed space.

The work environment was primarily open plan with a variety of easy access meeting rooms also available. Quick desk meetings were made possible by the use of soft padded, pull-down storage draws that act as temporary seats. 

ORX | Cool furniture
ORX | Boardroom desk

Staff comfort was of utmost importance in the design, while transparency and inclusion were also key project drivers. ORX’s directors offices were positioned towards the centre of the open plan scheme with glass partitions used to create both privacy and openness.

As ORX is in the process of brand development, Interaction was mindful of using a colour palette that could accommodate future changes in the organisation’s corporate identity.  

Interaction spent two weeks carrying out essential work for the landlord, including demolition work and stripping out the original interior, and a further six weeks fitting ORX’s new base.  

ORX | Senior office
ORX | Breakout and phone booth

The client was thrilled with the results and the café area quickly became the social hub it was intended to be, helping to promote workers’ sense of wellbeing. The project also served to bring forward much needed office space to Bath. 

More Case Studies

View all Case Studies >