NHS Shared Business Services

View all Case Studies >

Project in a Nutshell

Sector: Public Sector
Size: 8,800 sq ft
Location: Bristol

The Vision

The NHS Shared Business Services team had found a new home at Bristol’s Spectrum building and needed to create a workspace that would support the company’s evolving working culture.

The layout in their previous office separated their teams, impeding their collaborative work; therefore, a key factor in the design brief was to enhance interaction and collaboration through more social spaces.

The Process

With a series of staff engagement sessions, Interaction enabled the local team to be a part of shaping the design for their new workspace.

The sessions provided the whole Bristol team with an insight into workspace design and a forum for them to share their experiences of their current workspaces and ideas for new ways of working.

The Result

A central breakout and meeting area has created a hub for interaction, in addition to enhancing collaboration and providing a flexible variety of settings for meetings, break times and socialising.  This includes high benches for spontaneous meetings, cubbyholes for relaxed discussions and training rooms for larger group meetings.  These flexible work areas mean staff members have greater choice for their work setting, which is great for productivity.

To ensure their new ways of working are supported effectively, new technology has been designed into the workspace. This includes an impressive automated reception interface designed by their in-house IT team, extensive video conferencing and Skype facilities, and a room booking system to enhance the efficiency of meeting room utilisation.

The Feedback

“I couldn’t be happier with the finished result. NHS SBS set out to pick a supplier that would listen to what the team wanted and build this into the finished design.  From the very start, Interaction demonstrated they were keen to listen – and delivered on the promises made during the selection process, ensuring everyone’s ideas have been brought together to inspire the overall design, which will certainly positively affect our ways of working. The new central hub is already creating a buzz and I’m even looking forward to meetings now that there are more creative spaces for them!”

Robert Wilson, Head of Facilities & Premises

More Case Studies

View all Case Studies >