Project in a nutshell

Sector: Engineering   
Size: 11,500 sq ft 
Location: 
Bristol

Engineering Consultancy Hydrock has been nominated in the Top 30 of The Sunday Times Best Place to Work 3 years in a row, and needed their Bristol office to reflect their celebrated culture. This meant unifying their multiple offices into a singular hub to foster wellbeing and bring their teams together.

Client feedback

“Working closely with Interaction was an absolute pleasure. We really enjoyed our working relationship and always trusted that Interaction had our best interests at heart and the quality of their work was never in doubt. 

The attention, communication, passion and enthusiasm that the team displayed throughout the whole process made it such an easy and stress-free journey to our new amazing offices. We knew from the start that Interaction were the one to work with – and we made the right decision there.”

Isobel Holloway, Office Manager, Hydrock

​“The new facilities that Interaction have created for us are outstanding. The function, feel and aesthetic of our new space have all surpassed my expectations, and this can only be created when you get an expert involved. Our culture is such a unique and crucial facet of our business and this has been perfectly encapsulated with our new environment. The difference before and after is staggering – we are truly delighted with the result.”

Dave Lawes, Director of Programme Delivery, Hydrock

An in-depth look 

Hydrock had a clear idea of what they wanted when they brought Interaction on board. The task was to enhance their workplace, reflect their culture and create a setting that encourages integration, to act as a unifying hub. When the fifth floor of Merchants House became available, already occupying the third floor, this was the perfect chance to bring everyone together and combine their multiple offices in Bristol. 

One of Hydrock’s key aspirations is to provide their team with a setting that encourages wellbeing and incites a healthy lifestyle. Being ranked 9th in The Sunday Times best companies to work for in 2016 shows their dedication to fulfilling this aspiration. Interaction designed the workplace to integrate and reflect this important aspect of their business. 

The design reflects this ethos as soon as you step into the space, with a living wall and wooden and warm materials to make the space feel homely and welcoming. The breakout area has a large island in the tea point, perfect for team meals and general socialising. There are also screens set up for games consoles, rocking chairs that look over the Bristol docks, and a reading/quiet area. 

Designing the two floors to be connected was imperative, so they can be used as a unified space rather than two separate settings. To do this, Interaction designed the lower floor to include the large breakout and informal area, acting as the heart of the space. To encourage collaboration within the floors, Interaction positioned all of the collaborative areas to be in the centre of the space, surrounded by the desks and focus areas. This connecting layout encourages everyone to come together. 

After 12 weeks onsite, the environment consolidates and unifies the whole office, providing a space where the team can work effectively, express themselves, and enjoy the benefits of a fun and playful workplace. The working environment reflects their identity and culture, demonstrating to clients what they do, and their creative approach. 

More Case Studies

View all Case Studies >